Klasik Müzik Notları   Classical   Composers  Works  Soloists  About  Contact
 
 
 Search Works, Composers, Solists:
 

 



Klasik Notları




kredi burs yurt
www.KrediBurs.com.tr
Depremden Etkilenenlere Enstrüman Destek Bursu


Klasik Notları Twitter Hesabı

Renan Koen

Soloist Introduction

Renan Koen

1979 yılında İstanbul Festivali kapsamında konser veren “Amherst College” Korosu’nun şefinin müzik yeteneğini keşfiyle, müziğe sekiz yaşında klasik flütle başladı.

1983 yılında kompozitör Ali Darmar ve Devlet Sanatçısı Ayşegül Sarıca ile piyano çalışmalarına başladı.

Aynı yıllarda Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı orta bölümü “Nazım Acar Flüt Sınıfı”ndan mezun oldu.

1985-1986 yıllarında piyano çalışmalarına Paris’te Germaine Mounier ile devam etti.

1990-1991 yıllarında çalışmalarına Londra’da pedagog Maria Curcio ve asistanı Mark Swartzentruber ile devam etti.

1995 yılında M.S.Ü. Devlet Konservatuvarı kapsamında düzenlenen “Chopin Etüt” yarışmasında dördüncülük, aynı yıl düzenlenen “Cemal Reşit Rey” yarışmasında bestecinin “Improvisation” adlı eseriyle ikincilik ödülüne layık görüldü. Aynı yıllarda M.S.Ü. Devlet Konservatuvarı “Judith Uluğ Piyano Sınıfı”ndan mezun oldu.

Bir yandan piyano kariyerini sürdürürken, Anadolu Kültürü ezgileri ve dünya yerel ezgilerine ilgisi artmış ve bu ezgilere Batı’lı bir bakış açısı getirebilmek için Dr. Pieter Snapper ile kompozisyon ve elektro kompozisyon teknikleri, Reuben de Lautour ile kompozisyon teorileri ve jazz armonisi çalıştı.

Müziğin en büyük misyonunun birleştirici ve iyileştirici olduğuna inanan sanatçı, Atina’da, Avrupa Müzik Terapi Federasyonu’na bağlı “Art et Qualite de Vie – L’art en Prevention Therapie et Pedagogie” programını, öğretmeni psikolog-pedagog ve müzik terapist Lianna Polychroniadou Prinou eşliğinde tamamladı ve aynı sene “La Societe Hellenique du Musicotherapie et Expression Creative“ Federasyonu’nun Türkiye’den tek hanım üyesi oldu. Koen, müzikterapi çalışmalarını sürdürürken kişilerin ses hafızaları ve her kişide oluşmuş bu ses bankasının, kişileri nasıl/hangi yönde etkilediği çok ilgisini çekti ve bunun üzerine, müzikterapi ve besteciliğini birleştirerek kendi müzikterapi yöntemini geliştirdi.

Sözkonusu yöntemi Avrupa’daki Üniversitelerin dikkatini çekti, Renan Koen, Yunanistan, Portekiz ve Avusturya gibi ülkelerde düzenlenmiş Dünya Müzikterapi Kongrelerine davet aldı.

2012-2013 senelerinde Soprano Ece İdil ile şan çalışmalarına başladı ve halen Soprano Doç. Şebnem Ünal ile devam etmekte.

1993-2009 yılları arasında soprano Şebnem Ünal ile birlikte “Dünya Müziğinde Etkileşimler” araştırmalarını sürdürdü.

Federico Garcia Lorca’nın”13 İspanyol Halk Şarkısı”nı Türkiye’de ilk kez yorumlayan ikili, yollarına 2003-2009 yılları arasında da kurdukları “Melodias Epicas” isimli oda müziği topluluğu ile “eş zamanlı duyuşlar” adını verdikleri proje ile devam ettiler.

Renan Koen, çeşitli projelerin içinde yer almakta ve 2008-2009 döneminde bir süredir çağdaş sanatlar alanına yer veren Galata Perform’un düzenlediği “Yeno Ceno” çağdaş müzik festivalinin küratörlüğünü yaptı.

Renan Koen, oda müziği konserleri, resitaller vermekte, çeşitli orkestralarda solist olarak çalmaktadır.

Renan Koen


We are not afraid to be followed! Click to follow: twitter.com/klasiknotlari


klasik müzik, bale klasik müzik, bale

Reference info: "Renan Koen", 2023 , Klasik Notlari website, https://www.klasiknotlari.com/en/364/Renan Koen.html


Sayfayı Paylaşayım

 Share this page in Delicious.


Klasik Notları Sitesi klasik müzikte kim kimdir, hangi dönem bestecilerinin eserleri nelerdir, hangi solistler ne virtüözüdür, kaliteli müzik nedir ne değildir... Konserlerde hangi abiye giysiler giyilir, altın elmas nasıl mücevherli takılar takılır!... Bestecilerin hayatları nasıldır, besteleri ne zaman yazılmış, nasıl ve neler ifade etmektedir, neden, niye, niçin gibi sorular için bir kaynak olma amacındadır.


ÇYDD


Classical Music Notes
Mobile Usage Tips

   © 2009-2023 Klasik Notları | Klasik Müzik Sitesi | www.klasiknotlari.com